Water for everybody!!!

drought_bom_jan07-graph-2.jpg Així sonaria en anglés el famós “agua pa todos” però afortundament ací es lluita contra la sequera amb altres armes. L’oratge a Melbourne és altament inestable i la sequera és un mal que afecta als victorians des de fa anys. Fins el moment nigun destrellatat ha demanat fer cap trasvàs des del riu Yarra fins a altres zones i les solucions es plantegen en un doble àmbit: des del govern de Victoria i a nivell individual. El Govern de Victoria marca la situació de sequera amb 4 nivells. Des del menor (1) fins al pitjor dels casos (4). Ara mateix ens trobem en nivell 3, de moment fins juny de 2008. El nivell 3 amb el que ens trobem es tradueix amb les següents restriccions:

 • queda prohibit netejar el cotxe al domicili particular 
 • si t’acabes de comprar una casa amb piscina o t’has fet una piscina o t’has instal·la tun jacuzzi a casa no pots omplir-lo
 • es recomana regar el jardí amb procediments manuals que estalvien aigua, només des de les 18 a les 20h. 
 • l’aigua per regar jardins públics i instal·lacions esportives s’ha de reduir un 25% en relació a l’etapa anterior -els jardins només es poden regar amb sistemes automàtics des de la mitjanit fins les 2 per evitarl’evaporació de l’aigua
 • les empreses de neteja de cotxes només poden gastar 70 litres per cotxe

Malgrat que ahir va caure una tromba d’aigua impressionant a la zona on vivim, tot fa pensar que al 2008 caldrà adoptar el nivell 4 de restriccions d’aigua el que suposarà la prohibició de regar jardins, de netejar vehicles (a no ser que siga per raons sanitàries urgents) i altres mesures que podeu vore, si vos resulta curiós, fent click ací. A banda, les campanyes als media són constants: anucis de televisió, als diaris, tanques publicitàries o folletos com este. Com a mesura de prevenció, a més, una xicoteta part del cabdal del South Yarra és desvia (provocant la protesta d’alguns grups ecologistes) abans que creue la ciutat i es guarda en dipòsits d’emergència pel pitjors dels casos.A nivell individual la gent aporta en la solució del problema de una manera activa. No parle d’anar a manifestacions on regalen paella per demanar aigua!!! Més be parle de mesures que en moltes ocasions suposen una despesa per les butxques dels ciutadans. Moltes de les cases instal·len tancs per enmagatzemar aigua. Açò suposa crear una xarxa de tuberies als sostres de les cases que comuniquen amb els tancs per que quan ploga tota l’aigua vaja a parar allí. D’esta manera tota l’aigua que s’usa per mantindre els jardins és aigua de plutja. En quant als camps de golf (que hi han i en quantitat) sembla ser que estan obligats  a usar també aigua “reciclada”. El camp que tenim prop de casa té una espècie de llac gegant per surtir-se de reserves líquides quan plou. Altra cosa curiosa per estalviar aigua. Tots els wc’s (i dic fins i tot els mes vells) tenen la posibilitat de usar tota la cisterna o mitja cisterna.Si qualsevol persona es bota les normes de les restriccions, per exemple, netejar el cotxe a casa, i és denunciat per un veí (cosa que no seria d’estranyar) li cau un paquet prou interessant. I amb eixes coses, vos puc dir, que estos tios són seriosssssss de veritat!!!Per ara això és tot sanguangos!!!La pròxima entrega serà nadalanca 100%!!!

Anuncis

2 Respostes to “Water for everybody!!!”

 1. podrieu començar a reciclar les pixaes de cervessa que arreu pa netejar el Mitsubishi. el procés es senzill, ja que soles tens q bollir el caldo, i colar-lo.
  Bon Nadal sanwango i llebrenca!!!

 2. jaumealbert Says:

  soc un puto gafe encara q si s’enteren ací em fan un homenatge… Porta 3 dies ploguent com feia anys i anys que no caia!!! Ja vegeu quina ratxa!!

  Roberttt el mitsu esta que se n’ix… de moment funciona que és prou! jajja

  bon nadal companys

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: