Australian made

cop-2007-1.jpg

Ací de vegades passen coses rares o és que jo no les entenc.  Quan vas comprar el que siga on siga (supermercat, tenda de sabates, verduleria….) te trobes continuament amb l’etiqueta Australian Made o si és un aliment natural Australian Growm (cultivat a Austràlia). A banda, en moltes empreses, baix del respectiu rotul es pot llegir Australian Owned (propietat d’australians). Als anuncis de la tele, per exemple de barbacoes, pots vore que tots els models son Australian Made i que a més la companyia que les ven es Australian Owned. Intenten distinguir clarament els seus productes sobre tot dels asiàtics que per altra banda estan omnipresents a totarreu.
Des del primer moment, i tenint en conte la gran quantitat de població no autòctona d’esta illa, m’ha semblat una cosa massa excluient i de vegades un poc xocant. La meua dona, Sisca, nascuda a Austràlia, quan anem a comprar al súper, si ha d’escollir entre 2 productes similars sempre triarà el producte amb l’etiqueta que indica la seua procedència aussie i ho veu com el més normal del món. Al poc d’arribar servidor  volia una mel i entre les posibles em va fer agafar la que era originària d’ací… Jo li vaig dir que em semblava un poc “facha” el tema de marcar tant l’orige dels productes, que a sovint, són algo més cars, i em va mirar amb cara de… Però de què estas parlant???. Tanquí la boqueta i vaig decidir deixar passar el temps per intentar entendre-ho millor… Ha passat més d’un mes des que arribarem i considere que este etiquetat té una doble (i evident) funció comercial: per una banda impulsar als nadius a consumir els seus productes i per altra “motivar” als que venen de fora a consumir productes aussies per, en certa manera, sentir-se més integrats. És un poc com els forasters que arriben a un pais nou i de seguida es fan seguidors d’un equip de futbol, la via ràpida de sentir-se més integrats en la nova societat.  No vull dir que ho facen en plan integrador, vull dir que potser una estratègia comercial que crec que funciona prou be… no se si m’explique!!! Així i tot en una societat com esta em sembla poc integrador i potser puga ofendre a algú. Imagineu anar al Mercawoman i quan vas a per dàtils veus uns amb la bandereta d’Spain i un gran cartell “Cultivado en España” i al costat un póster “Consume productos españoles. Colabora con nuestros agricultores” En cap cas vull insinuar que als aussies siguen racistes. Ací la quantitat de gent de fora que viu és bestial i els australians han aprés a ser molt pacients amb els inmigrants, bàsicament perque algunes comunitats (grecs, italians, xinesos, indis…) no es preocupen massa d’apendre l’anglés ni d’eixir dels seus suburbis. Una nota aclaratòria: quan faig referència a “australià” no parle únicament de homens i dones rubios/es, alts/es i estirats/des… Des de fa generacions ací han viscut gran quantitat d’asiàtics i europeus i la barreja és espectaular, per la seua diversitat i per la normalitat amb la que és contempla. Per ara això sanguangos!!! Cuide-vos molt i dormiu amb el cul tapadet que després passa el que passa!!! 

Anuncis

4 Respostes to “Australian made”

 1. Ja et dic si el tapem, el cul! Avui la temperatura a la subcomarca ha oscil·lat entre 3 i 8 graus. I tu, mentrestant, d’estiu austral, mamonasso.
  Sobre el tema del qual parles avui, en certa mesura, ací també es fa. Al Carreful, per exemple, hi ha alguns productes que al prestatge estan identificats com a valencians, com les llonganisses de Requena. Poca cosa, al cap i a la fi. A més, jo sóc dels freaks que quan va al súper es mira l’etiqueta de les coses per veure si són del país o de fora. Una altra cosa és que això em faça comprar o deixar de comprar un producte, que al cap i a la fi una cosa és la pàtria, i una altra la pela. I la pela és la pela, què collons!
  Hala, bonico. Salutacions a tothom per allà.

 2. Maria Consuelo Says:

  He entrado con grandes expectativas y gran ilusion pero….poco puedo comentar ya que mi suministro de viveres de mercabrona o caso contrario corteingles la hago online. Ya sabes como nos las gastamos las de la capi ( me adelanto a tus insultos).
  Asi que bastante tengo con intentar acertar la mayoria de productos ( no sabes la de sorpresas que me llevo cuando viene mercawoman men) ,como para mirar el origen de los mismos.
  Y un apunte: Si ellos te parecen xenofobos, que opinion te merece “hijos de babel” el nuevo reality de TVE??? Repito, de TVE…. En fin….

  Menos mal que estas ahi para recordarme que no duerma con el culo al aire.

 3. Jau-stralià!!!

  Un questionmark, plis. Siska també porta la pegatina de Austrlian Grown en algun lloc?????????????????

  jiujiujiujiujiu

  Take Easy man!!!

 4. jaumealbert Says:

  sisca porta la pegatina in la front des que varem aterrar aci… nomes baixar de l’avio ZASSSS pegatina in the face

  jajaja q sanguango!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: