Barbacoa a la península de Mornington. Arriba l’estiu!

barbcoa.jpg6:30 del matí La llum del sol ja entra fa estona a la nostra habitació. Ací, a Austràlia es fa de dia prompte, molt prompte. Sessió light de footing, desdejuni i a la tele ja anuncien que hui passarem dels 30ºC. S’acosta l’estiu!La gent està molt atempta al que diu l’home/dona del temps. A diferència de València, ací són gent respectada (o això crec) i la seua previsió es té molt en conter a l’hora de programar una jornada, sobre tot si és lúdica i festiva com la hem previst per a hui. Anem al supermercat a comprar l’arreglo per fer una barbacoa 100% aussie. Sembla que els del temps tenen raó, apenes són les 9 i mitja i el sol comença a apretar (no és de conya, ací el sol crema molt). Ja al super carreguem salxitxes (un mix entre llonganises de torrà i frankfurts) unes hamburgueses de ternera i unes vegetarianes per a Sisca. Arribem a casa i preparem les borses, afegim pa, algo de beguda, papes i verduretes preparades per torrar.platja.jpgEnfilem el camí cap a la península de Mornington, un suburbi vora mar a uns 40 quilòmetres de Melbourne. Cal remarcar que la “barbeque” o “barbie” (jerga aussie) és tota una senya d’identitat dels australians fins a tal punt que a molts parcs i zones de platja les instal·len perque la gent es porte el menjar i puga cuinar allí. I no parle del típic torraor/paellero com els que tenim al Clot de los Tortugues o altres paratges valencians… no senyor! Ací funcionen a gas o a electricitat i ho be costen 20c (uns 12 cèntims d’euros) o bé son completament gratuits (com el que estem usant a la foto superior). Davant un fet com aquest fluixen pel meu cap diversos pensaments i/o reflexions: Podria funcionar alguna cosa així a València? Quan de temps duraria la barbacoa al seu lloc? Quantes burraes es podrien fer amb nocturnitat i “alevosia”? Necessitem realment torraors gratuits a gas? Simples preguntes que deixe a l’aire (si algú te alguna suggerència serà benvinguda als comments). Que ningú pense que estos australians són superhumans o formen una civilització més avançada simplement hem soprenen moltes coses del dia a dia, és veritat, però els sanguangos estos ho tenen ben montat i no puc negar certa enveja en quant a civisme i respecte. Quines coses pense, crec que em faig major!!!platja3.jpgbbq2.jpg

Anuncis

5 Respostes to “Barbacoa a la península de Mornington. Arriba l’estiu!”

 1. robertescudero Says:

  Colló xaval!!!! Si jo me trobe un torraor a gas caminant per la malvarrosa, lo primer que faig es possar-me a cremar pedra pa alinyar, jajaja!!!! weno ara en serio, teniu tota la raó, sembla ser un lloc molt diferent a les nostres terres. però hi ha una cosa que no entenc:
  si australia va ser fundada per convictes, prostitutes, lladres, assassins i demés comdemnats i presoners de la Great Britain (o això crec), com collons han esdevingut tant sociables, organitzats i sobre tot, nets!!!
  I nosaltres encara vivint del Segle d’Or valencià, caguenlòstia!!!!
  De vegades m’alegre que en cada racó del món me recorden que no som els millors.
  salut i força al kanut

 2. m’ha molat el tema de la torrà australiana. Però, trobe a faltar un element esencial en qualsevol fartà… albert, on està la cervesa?. On està la gent banyant-se i menjant-se un meló en l’arena?. On estàn les paletes i el xiringito “playero”?. Jo em quede amb la Platja de Pinedo!

 3. jaumealbert Says:

  ieeee la cervessa la portavem de casa i no qualsevol cervessa… Cascade, l’autèntica birra de Tasmania. El que no varem vore varen ser families amb la taula a rastres, ni penya jugant amb la raqueta ¿pq? ni idea! Parlant de cervessa un dia dedicarem un post a este apassaionant tema que tbé té les seues singularitat per estes terres!

 4. maemeua maemeua.

  però vos heu fixat en pinta dels esparrec de la barbaqueue eixa, si pareixende plàstic del xino. Malgrat que no es l’habitual per una vegada em declare fervorós seguidor de Mc Julius, preferisc el saler, o si ens posem tontos cullera. On estan eixes teen australianes amb el top lesssss inclos, on està l’aulo verd que disimula llegint el diari i per damunt de tot on esta el xulo macarra amb cigarreta i tanga de lleopard.

  Jaumeli de moment saler 2 australia(ausaes pals d’aci) 1

 5. […] fa una rasca de por. Per dir bye bye a l’estiu hem decidit acostar-nos al primer lloc on el varem gaudir, la Península de Mornington i deixar com testimoni gràfic de l’arribada de la tardor este […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: